Contentdag voor zzp’ers

Niets is zo frustrerend dan naar een knipperende cursor staren op een blanco scherm. Je had je voorgenomen content te gaan maken. Je typt een zin, besluit dat het niks is, en hups backspacen maar weer. En zeker als je het druk hebt, denk je al snel: laat maar, is ook niets voor mij. Geen inspiratie, geen zin, geen tijd.

 

Off topic to the rescue. Er is hoop. Lees vooral verder!

 

Waarom maak je geen content?

Je weet heus wel dat je als zzp’er werk moet maken van je online etalage. Als je online niets doet, weet vrijwel niemand wat je doet. Zo simpel is het. Maar om het ook te doen is een tweede. Er kan van alles zijn wat je tegenhoudt.

 • Je vindt dat je niet kunt schrijven.
 • Je wil best schrijven, maar ja, waarover? Error.
 • Je bekijkt vooral wat anderen online doen; de moed zakt al in je schoenen.
 • Je bent bang voor wat anderen van je schrijfsels vinden.
 • Je vindt schrijven over wat je doet ongemakkelijk en blijft liever uit het zicht.

Wat de reden ook is om niets te doen, het zijn maar verhaaltjes die je jezelf vertelt. Iedereen heeft een verhaal en iedereen kan schrijven. Echt. Dus het is tijd voor actie! Tijdens de Contentdag voor zzp’ers laat ik je in één dag zien hoe je met plezier online zichtbaar wordt.

Over deze training

Die drempel om te schrijven verwijderen we vakkundig. Eerst schud ik je rechterhersenhelft wakker met creatieve oefeningen. We warmen op met schrijven. We beginnen voor de fun, later op de dag maken we content. Regelmatig doen we iets off topic, juist omdat je daarna dan weer volop kunt focussen.

Natuurlijk geef ik je ook tips en handvatten voor het schrijven van je teksten. Je wilt teksten die eigen zijn en die bij je passen. Tussendoor sparren we met elkaar. Die feedback helpt je om nóg betere teksten te maken. Je krijgt vandaag vooral veel tijd om ideeën te verzamelen en te schrijven.

Na afloop mail je mij wat je hebt geschreven tijdens deze training. Je krijgt je teksten binnen een week geredigeerd retour, plus wat aandachtspunten en tips.

Resultaat

 • Veel ideeën voor content voor het komende kwartaal of jaar en je weet hoe je gemakkelijk op nieuwe ideeën komt
 • Een voorraadje content: je kunt een of twee maanden vooruit (afhankelijk van hoe veel en snel je schrijft en natuurlijk hoe vaak je wilt publiceren).
 • Genoeg ideeën en inspiratie om je verhaal op jóuw manier te delen
 • Wat do’s & don’ts voor het schrijven van teksten en titels met tips voor tekstopbouw, doelgroep, kanalen, enzovoorts.
 • Zelfs als je na deze training iemand anders je content laat schrijven, heb je in ieder geval inspiratie genoeg voor de onderwerpen.

 

Praktisch

 • Wanneer? Woensdag 17 april 2024, 9:30 – 16:30 uur
 • Waar? Happy Island, Aalsmeer
 • Kost dat? € 347 exclusief 21% btw (inclusief werkboek, schrijfwaren, catering en locatie)
 • Max aantal deelnemers: 10

Wil je na deze training graag individuele begeleiding bij je eerste stappen in je nieuwe aanpak of misschien wel in de online wereld? Dat kan.

Je kunt kiezen voor 8 of 16 weken persoonlijke online begeleiding. We plannen 1 keer per 2 weken een online overleg in van een half uur én ik besteed wekelijks drie kwartier aan het redigeren van jouw teksten. De geredigeerde teksten stuur ik je per mail toe, voorafgaand aan ons overleg.

“Ik wilde altijd wel schrijven, maar toch deed ik het niet. Met jouw inspiratiedag heb je me echt aan het schrijven gekregen.”

Marien Colijn – Ym Interim, Advies & Coaching

Schrijftip

Als je nog niet precies weet waarover je wil schrijven, is niets zo verleidelijk dan googelen op onderwerpen. Maar het gevaar daarin is dat je letterlijk op het web verdwaalt. Voor je het weet zit je andere dingen te doen, of erger: je te vergapen aan anderen die al goede stukken hebben geschreven. Dus. Gooi de wifi eruit en pak een pen. En krabbel gewoon wat ideeën neer. Zul je zien dat je daarna veel gemakkelijker start. Echt! 

Kun je wel wat ideeën en inspiratie gebruiken om content te gaan maken?

Daar heb ik iets op gevonden voor je. Mijn e-book Eerste hulp bij gebrek aan inspiratie! Je krijgt een aantal tips en handvatten die het starten met schrijven gemakkelijker maken. En natuurlijk vind je er een aantal ideeën voor content waarmee je direct aan de slag kunt.

Weg met dat writers block!

En als je eenmaal bezig bent, smaakt dat meestal naar meer. Ik tover graag af en toe wat inspiratie en peper richting je mailbox. Geen zorgen, hooguit 1 of 2 keer per maand; het moet wel leuk blijven. Wellicht overbodig, maar je gegevens deel ik uiteraard met niemand. 

Wil je nu eindelijk eens werk maken van je online aanwezigheid? Dan is dit je start. Succes! 

 

Ik kan wel wat inspiratie gebruiken!

Vul je naam en e-mailadres in en klik op de button.

 

Ik gebruik je e-mailadres alleen om je af en toe van nog meer inspiratie te voorzien. Geen gespam en ik deel je gegevens uiteraard met niemand. Beloofd!

Gelukt! Check je mailbox :-)