Hé Irene, lang niet gezien! Hoe gaat het op je werk? Heb je het naar je zin? 

“Ja, best wel! Leuk werk, leuke klanten. Droombaan zou je het kunnen noemen. Alleen die baas van me. Zij is echt een uitdaging.”

Oh, joh, wat vervelend. Wat bedoel je met ‘is echt een uitdaging’?

“Nou, hoe zal ik het formuleren? Tja, ik kan er kort of lang over doen, maar zij is gewoon een regelrechte bitch.”

Echt?! Hoezo dan?

“Dat zal ik je zeggen. De lat ligt niet gewoon hoog, die ligt ergens op vlieghoogte. Onmenselijk. Heb ik een prima presentatie gemaakt, dan vindt zij altijd wel ergens een millimeter in de centrering van de koppen: of ik dat allemaal effe na wil meten, want het moet wel écht goed zijn als het naar de klant gaat. En die plaatjes die ik heb gebruikt: kunnen die niet nóg iets origineler? Ga nog maar een rondje zoeken.”

Nee joh, serieus? Waarom?

“Nou, dát vertelt ze mij wel: ze vindt dat mijn werk altijd beter kan. Daarom. En dat je dus niet te snel genoegen moet nemen met wat je oplevert. Echt hoor, vrijwel iedere concepttekst stuurt ze terug naar de tekentafel: schaaf nog maar even verder. Het begin kan wat pakkender, het einde origineler, het middenstuk kan informatiever, het moet nóg meer in de taal van de klant, misschien moet ik er een tweede variant van schrijven, zodat de klant kan kiezen… Verzin het maar; ik heb alle varianten van commentaar denk ik al eens gehoord. Echt.”

Maar… jij kan toch best lekker schrijven? Allemachtig, wat een azijnsnuiver!

“Yes, I know… ze is gewoon niet snel tevreden. Of misschien wel nooit.

Weet je, als ze vindt dat ik niet hard genoeg gewerkt heb, dan moet ik dat op zaterdag maar inhalen. En ze is van mening dat een goede werkweek op zondagavond begint. Dus op zondagavond moet ik alvast mijn overleggen voorbereiden, een planning maken plus een lijst van wat mijn prioriteiten zijn die week. Als ik niet ingehaald heb op zaterdag of onvoorbereid ben na zondag, vindt ze dat ik dan maar op maandag om 6:00 uur moet beginnen. Kan ik het alsnog in orde maken en daarna lekker meters maken.”

Een slavendrijver 2.0. Dat is onmenselijk. Heb je zelf niets te zeggen over je tijd dan?

“Geen woord van gelogen, serieus. Vakanties moet ik maanden van tevoren aanvragen, want anders vindt ze dat ik dat niet kan maken richting de klanten. Als ik ’s avonds wat leuks gepland heb, maar er staat nog te veel op de to-do-lijst, dan laat ze me die afspraak gewoon annuleren. Aan je werk jij, je bent nog niet klaar. Als ik tussen de middag even naar buiten wil, zwaait ze alweer met dat vingertje: ‘Waar denk jij naar toe te gaan, dame? Volgens mij heb jij eerst nog wat werk af te maken.’ Dan trekt ze één wenkbrauw omhoog en kijkt me met die priemende donkergroene ogen aan alsof ik terplekke een misdaad bega.”

Neeeee!!! What the f**k?!?

“I kid you not. Echt, dat doet ze. En als ik ’s avonds niet lang genoeg doorwerk, dan is het weer melden om 6 uur ’s morgens. Aan de gang.”

Nou, ik heb heel wat werkdrama’s gehoord, maar dit slaat echt alles. In vredesnaam, waarom neem je geen ontslag? Ga ergens werken waar ze wat relaxter zijn, waar je zelf je werkritme bepaalt. Wegwezen! Je bent een volwassen vrouw. Doe normaal, dit slaat toch nérgens op?!

“Ik kan geen ontslag nemen bij deze bitch.”

Tuurlijk wel. Dat zal even lekker worden zeg. Dat ze dat óók nog voor je bepaalt.

“Je begrijpt het niet. Ik kan echt geen ontslag nemen.”

Kom op zeg. Het is misschien even slikken en moed verzamelen, maar je kunt áltijd ontslag nemen. Jij vindt echt wel weer wat nieuws hoor, maak je daar vooral geen zorgen over.

“Dat kan echt niet, sorry.”

Sorry? Luister eens naar wat je zegt. Dit is gewoon een belemmerende overtuiging die je niets brengt. Echt, er komt heus wel weer wat anders leuks op je pad.

“Ik zei al: dat kan niet. Ik werk voor mezelf.”

Huh?

“Die bitch, dat ben ik.”

Ik kan wel wat inspiratie gebruiken!

Vul je naam en e-mailadres in en klik op de button.

 

Ik gebruik je e-mailadres alleen om je af en toe van nog meer inspiratie te voorzien. Geen gespam en ik deel je gegevens uiteraard met niemand. Beloofd!

Gelukt! Check je mailbox :-)