Ik heb al heel wat blogs en teksten geredigeerd in mijn loopbaan. Maar een boek? Nee. En dan vraagt Nienke Bloem of ik haar boek wil redigeren. En of ik ervoor wil zorgen dat het boek er ook daadwerkelijk kómt. Ik hoefde niet lang na te denken over die vraag. Leuk! 

In 2021 begon Nienke aan een pelgrimstocht, de Via Francigena in Italië. Een wens die al jaren op haar lijstje stond. Ze ging het nu dóen. In haar eentje liep ze 1.000 kilometer, van de Zwitserse grens tot aan Rome. Daar finishte ze op haar 50e verjaardag. Tijdens die tocht zei ze al: ik krijg zó veel inzichten tijdens dat lopen, daar ga ik iets mee doen. 

En dat deed ze. Ze schreef gewoon een boek. Over Customer Experience (haar vakgebied) en leiderschap. Leiderschap als CX-manager, maar ook leiderschap nemen als het om je eigen leven gaat. Dat maakt haar boek ook voor niet-CX-professionals interessant. ‘Snackable content’: korte hoofdstukken die lekker weglezen. Je reist mee en raakt vanzelf geïnspireerd.

Ik heb afgelopen zomer wel af en toe gedacht: dit gaan we nóóit op tijd redden. De lancering stond namelijk al gepland toen Nienke nog aan het schrijven was. Maar het is gelukt. Zij schreef haar boek, ik redigeerde haar teksten, Frederique van Buuren corrigeerde het Engels en Niels Visser ontwierp de mooie cover en de illustraties in het boek. Op mijn beurt zorgde ik er weer voor dat het binnenwerk opgemaakt werd, dat het boek gedrukt werd en gekocht kan worden. Dank Robert en Sebastian van Pumbo.nl voor jullie professionele blik en het meedenken. 

Het staat er écht: editor and designer!

Afgelopen maandag, 26 september 2022, lanceerde Nienke haar boek in Karel5 in Utrecht. En dat was écht een feestje. Met Team Bloem (Nienke, GracielaMarloes en ik) en alle mensen die dit mee kwamen vieren. Nienke, nogmaals gefeliciteerd met deze mijlpaal! Al met al was de boekproductie zelf óók een mooie pelgrimstocht. En ik ben apetrots op wat we elke keer weer samen voor elkaar krijgen.

Ik kan wel wat inspiratie gebruiken!

Vul je naam en e-mailadres in en klik op de button.

 

Ik gebruik je e-mailadres alleen om je af en toe van nog meer inspiratie te voorzien. Geen gespam en ik deel je gegevens uiteraard met niemand. Beloofd!

Gelukt! Check je mailbox :-)