“Ik kan uren smeuïg over mijn werk vertellen, maar ik vind een tekst voor een kaartje al lastig.”

“Ik heb genoeg inspiratie om te schrijven, maar ik ben zo dyslectisch als wat.”

Zo maar wat quotes van deelnemers uit mijn training. En zij zijn niet de enigen die iets van die strekking roepen. 

Schrijfangst. Veel ondernemers zijn ervan overtuigd dat het schrijven van content niet voor hen is weggelegd. Terwijl ze met liefde over hun werk vertellen.

Dyslectisch of niet, iedereen heeft een verhaal. Dus maak er werk van. Laat de wereld weten wat jij doet en kan betekenen.

Er zijn simpele en leuke oefeningen die je over die schrijfdrempel helpen. Probeer het eens gewoon met een pen en kladblok als die cursor te lang naar je grijnst. Je start dan al makkelijker.

Tevreden over wat je geschreven hebt en heeft je doelgroep er wat aan? Mooi, gebruik het dan. Vind je je verhaal goed, maar twijfel je aan je spelling of zinsbouw? Je kunt er altijd voor kiezen om je tekst te laten redigeren.

Onderstaande foto is een schrijfoefening uit groep 3, waarmee mijn oudste zoon voortvarend aan de slag ging. Met open vizier en vanuit zijn hart. Zijn eerste gedachte was dat ie mijn held was. Klopt! 

Dat ie ‘helt’ schreef deed niets af aan zijn boodschap. De keuze tussen zoon of zon was ‘m volledig ontgaan. Zon had ik trouwens ook een goeie gevonden 💛 Nogmaals dank aan juf Sharon die dit blaadje aan mij gaf. Het hangt al 15 jaar op mijn prikbord. 

Laat je dus niet belemmeren als het om content maken gaat. Schrijf vanuit je hart, vanuit je enthousiasme over je werk. Je lezers voelen dat feilloos aan . 

Toch angst om het te doen? Ik geef je graag een zetje. Op 3 november is er weer een contentdag voor zzp’ers. Met creatieve oefeningen ontdek je hoe leuk schrijven kan zijn en natuurlijk maak je een voorraadje content.

Ik kan wel wat inspiratie gebruiken!

Vul je naam en e-mailadres in en klik op de button.

 

Ik gebruik je e-mailadres alleen om je af en toe van nog meer inspiratie te voorzien. Geen gespam en ik deel je gegevens uiteraard met niemand. Beloofd!

Gelukt! Check je mailbox :-)