Over Irene

Chief Happiness Officer in eigen speeltuin

Het allerleukste van mijn ondernemersreis vind ik – los van de steile leercurve – het inspireren, enthousiasmeren en vooruithelpen van andere ondernemers. Dat is waar ik het voor doe. Daar ga ik zelf ook gezond van stuiteren. Om je schrijfspier aan te zetten doe je in mijn trainingen ook iets creatiefs en dat combineer ik met een beetje (buiten)spelen. Juist dat speelse levert inspiratie, schrijfzin én actie op. 

Lettervreter

Ik ‘las’ al boeken toen ik 3 jaar was. Mijn moeder nam ons regelmatig mee naar de bibliotheek en gaf me meteen een eigen leenkaart. Dat ik die boeken nog niet kon lezen maakte niets uit. Ik probeerde letters te herkennen en verzon zelf een verhaal bij de plaatjes. Vanaf het magische moment dat ik zelf letters leerde schrijven, zei ik al “Later word ik schrijfster.” Daarvan was ik heilig overtuigd.

Eerst een echte baan

Toch heb ik lang om die wens heen gedraaid. Eerst maar gewoon aan het werk dacht ik. Ik werd management assistent en later communicatie- en marketingprofessional. Waarbij iedereen me altijd wist te vinden voor schrijf- en redactieklussen. Dat dan weer wel.

Klaar voor een nieuw avontuur: Off topic

In 2015 combineerde ik al mijn ervaring in mijn eigen onderneming Regelbrein. Als VA (virtual assistant) deed ik veel regelwerk achter de schermen, online marketing en communicatie. In 2021 besloot dat ik niet meer van alles wilde doen. Ik wilde me op het schrijven storten. En vooral ook op het inspireren van anderen om te gaan schrijven. Na een mooie tijd met geweldige opdrachtgevers stopte ik met Regelbrein.

Later als ik groot ben

Lezen heb ik altijd gedaan en zal ik altijd blijven doen. Daar maak ik tijd voor. Ik word blij van literatuur, reisverhalen en veel non-fictie. Liefst vakgerelateerd of over onderwerpen als persoonlijke ontwikkeling, psychologie, spiritualiteit en (mentale) gezondheid. Dit jaar start ik eindelijk mijn eigen boekproject. Zodat ik een schrijfster ben in plaats van steeds te zeggen dat ik er later een word :-).

Nutteloze weetjes

1

Motto

Blijf plassen stampen; buitenspelen is rust én inspiratie tanken

2

Flow

Ik start elke dag met 3 bladzijden volpennen: geeft rust en richting

3

Chaos

Mijn creatieve brein red ik dagelijks met tools als Todoist en Notion

4

10.000 stappen

Ik ga niet naar bed voordat ik die heb gezet (lichtelijk obsessief)

5

Favorieten

Waterverf, Tombow-markers en Pritt (niet per se in die volgorde)

Schrijf zoals je bent

Ik heb geen magische marketingformule die op elke ondernemer past. Ook heb ik geen voorschriften van wat moet of hoort en al helemaal geen besloten Facebookgroep. Je weet nu ook meteen mijn allergieën.

Wél gaan we lekker aan de slag met schrijven zoals je bent, ontdekken we op een creatieve manier 101 ideeën voor content die jouw doelgroep aanspreekt en vinden we jouw eigen marketingaanpak.

Dan doe je binnenkort je marketing met een huppeltje. En schrijf je vanuit plezier en niet langer omdat het nou eenmaal moet. Beloofd.

Nooit meer schrijfvrees

Inspiratie is overal

Wees jezelf, juist als je schrijft

Sparren?

Worstel je met een gebrek aan inspiratie?

Zie je op tegen het schrijven zelf?

Waar kun je hulp bij gebruiken?

Kun je wel wat tips, ideeën en inspiratie gebruiken?

Daar heb ik iets op gevonden voor je. Mijn e-book Eerste hulp bij gebrek aan inspiratie! Je krijgt een aantal tips en handvatten die het starten met schrijven gemakkelijker maken. En natuurlijk vind je er een aantal ideeën voor content waarmee je direct aan de slag kunt.

Weg met dat writers block!

En als je eenmaal bezig bent, smaakt dat meestal naar meer. Ik tover graag af en toe wat inspiratie en peper richting je mailbox. Geen zorgen, hooguit 1 of 2 keer per maand; het moet wel leuk blijven. Wellicht overbodig, maar je gegevens deel ik uiteraard met niemand.

Wil je nu eindelijk eens werk maken van je online aanwezigheid? Dan is dit je start. Succes!

 

Ik kan wel wat inspiratie gebruiken!

Vul je naam en e-mailadres in en klik op de button.

 

Ik gebruik je e-mailadres alleen om je af en toe van nog meer inspiratie te voorzien. Geen gespam en ik deel je gegevens uiteraard met niemand. Beloofd!

Gelukt! Check je mailbox :-)